D-day

Dit dreigde zo’n blog te worden dat in een impulsief moment ontstond en ook weer direct daarna weg was, maar ik heb toch de tijd gevonden om dit berichtje te typen. Een beetje laat, maar zoals beloofd hier een korte review van de demo die ik kreeg van Toolblox. Daarvoor reisde ik af naar Sterke Zet in Panningen, een prachtig mooi dorpje in het sjoene Limburg. Nou ja in ieder geval de route ernaartoe was mooi. Want ik zat op een industrieterrein ๐Ÿ˜‰

Eenmaal aangekomen trad ik binnen in een zogenaamd bedrijven verzamelgebouw genaamd Bruis of zoiets. Duidelijk een ouder kantoorgebouw dat aan de buitenkant mooi was opgeknapt. Aan de binnenkant vind je bedrijven van tuinder tot advocatuur. En dus ook Sterke Zet (de makers). Na een korte introductie aan de medewerkers verhuisden we naar de presentatieruimte, die toch wel erg in mijn smaak viel. Evenals het kopje koffie. Maargoed, dit lijkt wel een reisverslag.

We hebben enkele websites bekeken die ze gemaakt hadden met Toolblox. Zoals ik al wist zagen ook die er gelikt uit. Ik ben de domeinnamen natuurlijk vergeten, maargoed als je de websites van toolblox en sterke zet hebt gezien dan begrijp je wel wat ik bedoel. Nadat we hier naar gekeken hadden gingen we kijken naar het cms achter deze websites. Hiervoor gebruiken ze een demo website, waar ik zelf ook de beschikking over kan krijgen als we voor onze klanten dit cms willen gaan aanbieden.

Het cms zag er zeer professioneel uit. Niet alleen grafisch maar ook wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van de interface zag het er allemaal erg goed uit. Dat is natuurlijk belangrijk als je klanten wilt binnenhalen. Alles was in het Nederlands, maar goed dat is logisch want ze hebben het product zelf ontwikkeld. Zo hebben ze ook een help website opgezet. Maar volgens mij heb je die niet nodig. Tijdens de gehele demo heb ik geen moeilijke handeling kunnen ontdekken. Het werd ook allemaal erg duidelijk uitgelegd.

We hebben gekeken hoe je nieuwe pagina’s kunt maken en hoe je deze echt super gemakkelijk kunt vullen met behulp van het zogenaamde “blokkensysteem” (vandaar de naam blox neem ik aan). Ook de nieuws module was erg gebruiksvriendelijk en de berichten daarvan kon je ook weer met dat blokkensysteem maken. Wat me erg opviel was de nieuwsbrief module. Echt simpel en heel handig voor mijn klanten. Wat betreft opmaak is het redelijk recht toe recht aan, maar je hoeft als beheerder niks ingewikkelds te doen. De nieuwsbrief verstuurd namelijk de laatste X aantal berichten die je in de nieuwsmodule hebt geplaatst. Zelf nog een titel en inleiding schrijven en klaar is Freek!

Nadat we nog enkele andere functies van het cms bekeken hadden hebben we het gekregen over zoekmachines. Altijd belangrijk zou ik zeggen. Mijn klanten moeten wel gevonden kunnen worden. Ze vertelde me dat ze samenwerken met een zoekmachinespecialist en dat Toolblox daardoor inmiddels al heel erg veel handigheden heeft ingebouwd voor zoekmachine optimalisatie. Wel moet ik zelf met die handigheden weten om te gaan. Dus heb ik nu ook een adresje van een zoekmachinespecialist erbij ๐Ÿ™‚

Waar komt het nu op neer? De demo was zeer prettig. Toolblox ziet er erg goed uit en de prijs is verrassend. Er zouden wat mij betreft nog wat meer modules bij mogen en gelukkig komen die eraan! Ik heb Toolblox namelijk ontdekt in de ontwikkelfase. De basis stond nu wel, maar de extra’s moesten nog komen. Die basis is op dit moment ruim voldoende voor de soort websites die ik aan mijn klanten verkoop. Dus ik ga ervoor!

Advertenties

Over freek

Internetverslaafde
Dit bericht werd geplaatst in Content Management Systemen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s